۱۰ ویژگی پدر زرنگ

پدران زرنگ، بهترین، راحت‌ترین و کاربردی‌ترین راه‌ها را برای تربیت مناسب فرزندشان انتخاب می‌کنند؛ می‌خواهید جزو پدران زرنگ باشید؟
در مورد وظایف و ویژگی‌های مادران موفق و باید و نبایدهای رفتار، گفتار و نقش و جایگاه آنان در تربیت و تزکیه فرزندان کتاب‌ها، فیلم‌ها، سریال‌های تلویزیونی و مقالات و مطالب فراوانی تهیه و توزیع شده و همایش و آموزش‌های زیادی را از طریق رسانه‌ها، مراکز آموزشی، تربیتی و علمی شاهد بوده‌ایم.

اما به مردان و طرح و تبیین رسالت و مۆلفه‌های پدری کمتر پرداخته شده است؛ این در حالیست که آقایان به جهات مختلف از جمله برخورداری از قدرت مدیریتی، مالی و حتی جسمی بیش از مادران باید مورد توجه و تأمل آموزشی مراکز و مراجع ذیربط واقع شوند.

جالب‌تر اینکه براساس آمار به دست آمده از مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره‌ای در حوزه مسائل مربوط به خانواده و تربیت فرزندان، بیش از 85 درصد مراجعه کنندگان را خانم‌ها و تنها 15 درصد را آقایان به خود اختصاص داده‌اند.

بنابراین یکی از رسالت‌های اصلی رسانه‌ها و مراکز ذیربط پرداختن به چگونگی و چرایی ورود پدران به عرصه تعلیم و تربیت فرزندان است.

پدران زرنگ قبل از پرداختن به تربیت فرزندان به تربیت خود و دفع کاست‌ها و ناراستی‌های اخلاقی و رفتاری خود می‌پردازند.

پدران زرنگ راحت‌ترین راه تربیت را بر می‌گزینند؛ یعنی احترام و محبت به مادر فرزندان را در اولویت برنامه‌های تربیتی قرار می‌دهند.

زرنگ‌ترین پدر، پدری نیست که صرفاً به دنبال جمع‌آوری مال و اموال باشد؛ زرنگ‌ترین پدر بهترین ثروت و سرمایه را برای فرزندانش فراهم می‌سازد؛ تربیت دینی، پدر زرنگ به خوبی می‌داند که نباید نوکری کند باید روش‌ها و مهارت‌های معلمی و دوستی را در مورد فرزندان خود اعمال کند.

پدران زرنگ متواضعند و هرگز ادعا نمی‌کنند که: "دیوانه‌ها به مشاور مراجعه می‌کنند " مطالعه و مشاوره را جز اصلی‌ترین پیش نیازهای تربیت فرزندان می‌دانند.

پدران زرنگ، به تنهایی یا با دوستان به مسافرت و تفریح و گردش نمی‌پردازند؛ با خانواده بودن را از بهترین راهکارهای عملی تربیت فرزندان می‌دانند.

پدر زرنگ به خوبی می‌داند که خودنمایی و فخرفروشی در مورد ثروت، پست و مقام، مسکن و زیبایی‌های ظاهری موجب خودنمایی و تظاهر فرزندان به بدحجابی، نشان دادن زیبایی‌های بدنی و انتخاب دوست و همسر با تأکید بر ارزش‌های مادی خواهد شد؛ لذا همواره در پی خشکاندن ریشه‌های خودنمایی بوده و زیبایی اندیشه و معنویت را به زیبایی اندام و مادیت ترجیح می‌دهد.

 پدر زرنگ در تلاش است تا زمینه‌های ارتباط کلامی بیشتری با اعضای خانواده به ویژه فرزندان را فراهم سازد؛ شنونده خوب و فعال باشد؛ هرگز از زور و استبداد برای تربیت استفاده نکند.

متأسفانه کم نیستند پدرانی که در بیرون از منزل با دیگران، همکاران و همسایه‌ها در مسجد، بازار، کوچه، خیابان و بین خویشاوندان، بذله گو، خوش مشرب، بسیار فعال و پرانرژی، اما در منزل در تعامل با همسر و فرزندان بسیار کم حرف و کسل و تنبل هستند؛ در حالی که پدران زرنگ در خلوت و خانه نیز همانگونه‌اند که در بیرون.

پدر زرنگ بین فرزندان خود تبعیض قائل نشده و با دختر رفتار ویژه‌ای دارد؛ دخترانی که از طریق پدر مورد مهر و محبت قرار گرفته و با پدر به عنوان غیر همجنس ارتباط خوبی برقرار می‌کنند، به ندرت در بیرون از منزل به دنبال ارتباط با غیر همجنس هستند.

یکی از عادات و آداب ناسالمی که در بین بسیاری از والدین رایج است، فرافکنی و محکوم کردن دیگران است؛ ناسازگاری و انحرافات و آسیب‌های رفتاری فرزندان خود را محصول عملکرد خود نمی‌دانند؛ مدرسه، رسانه‌ها و جامعه را مقصر می‌دانند؛ اما پدر زرنگ قبل از همه خود را مسئول و مقصر می‌داند؛ علت انحراف و بدرفتاری فرزند خود را در داخل منزل جستجو می‌کند و به طریق علمی (با مطالعه و مشاوره) در پی حل مشکلات تربیتی فرزندان بر می‌آید؛ ضمناً همه مسئولیت را به عهده همسر (مادر فرزندانش) نمی‌اندازد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد